Pad Equilizer

De Sedelogic Equilizer bestaat uit 5 verschillende lagen van een driedimensionaal geweven polyester vezel. De vezel van de toplaag is samengesteld uit een 100% polyester 3mm dik. De tweede en de vierde laag bestaat uit een vezellaag van 6 mm dikte. De derde laag bestaat uit een thermoplastisch materiaal van 5 mm dik.De onderlaag wordt wederom gevormd door de 100% polyester vezel, van 3 mm dik.

De diverse lagen hebben ieder hun unieke uitsnijdingen, waardoor de anatomie van het paard optimaal ondersteund wordt. Als gevolg van de driedimensionale structuur van iedere laag, is de equilizer in zijn geheel ademend. De equilizer kan d.m.v een haardroger verwarmd worden, de thermoplastische laag wordt dan flexibel. Kontroleer goed dat alle harde delen flexibel zijn. De equilizer kan op de rug van uw paard gelegd worden al dan niet op een onderdekje. Vervolgens kan het zadel erop gelegd worden. Controleer goed of de equilizer symetrisch ligt en voldoende schoftvrijheid genereert. De ruiter kan plaatsnemen op het paard en ongeveer 20 minuten blijven stilstaan zodat de thermoplast kan uitharden. Zo ontstaat een 3 eenheid door anatomie van het paard de vorm van het zadel en het gewicht van de ruiter.

De equilizer genereert door de uitgeharde laag nog meer shockabsorptie en drukverdeling. Bovendien is hij gevormd op de unieke anatomische maat van uw paard waardoor een perfecte aansluiting en stabiliteit ontstaat. Tevens is een unieke circelvormige uitsparing in laag 2 toegevoegd ter hoogte van de ophanging van de stijgbeugel. Onze proeven hebben immers uitgewezen dat juist daar de piekdruk plaatsvindt die nu over de omgeving verspreid wordt.

Ook de equilizer is zeer luchtdoorlatend, en licht in gewicht, het materiaal neemt geen vocht op,waardoor minder huidwrijving zal plaatsvinden.

sedelogic-equilize

Verwarmen

Het verwarmen van de Equilizer dient uitsluitend d.m.v.een haardroger te gebeuren. Houdt enkele cm afstand van het stof om verschroeien van het materiaal te voorkomen! Verder dient u de haardroger in beweging te houden om lokale oververhitting tegen te gaan. Kontroleer of de harde laag in zijn geheel flexibel is voor u hem op het paard legt. De tijd die vereist is is sterk afhankelijk van wattage van uw haardroger en de buitentemperatuur.

Reinigen

Let op: De horsepad mag niet gestoomd dan wel gesteriliseerd worden.

Ook mag het niet in aanraking komen met agressieve chemische middelen. Bij een temperatuur boven 55 graden celsius ( in de auto) verandert de struktuur van het materiaal.

De horsepad moet met de hand gewassen Wastemperatuur tot maximaal 40 graden celsius.
De horsepad mag niet in de wasdroger, geen wasverzachter gebruiken

Schermafbeelding 2012-12-18 om 21.41.59
Materialen 

Alle lagen bestaan voor 100% uit een polyester vezel.
Testen en brandbaarheid

Gewicht

730 gram


Referenties

Reduced tissue-interface pressure and increased comfort on a newly developed soft-layered long spineboard. J Trauma. 2010 Mar;68(3):593-8. Hemmes B, Poeze M, Brink PR.

Testen en brandbaarheid
DIN 7520/FMVSS 302,DIN ISO6941,BS5852, DIN 75200/FMVSS 302 EN 1012

Made in Holland.