Tendon protector

Binnenkort leverbaar!

De Tendon-protector is ontwikkeld om het dilemma van wel of niet inpakken van de pezen op te lossen.

Immers enerzijds wil je de pezen van je paard beschermen, doch huidige inzichten wijzen op ernstig verhoogde temperatuur onder de bandages en de peesbescherming tijdens arbeid met het paard.

Deze verhoogde temperatuur kan celafsterving veroorzaken die dan op zijn beurt kan zorgen dat de pees makkelijker beschadigd raakt.

De Sedelogic Tendon-protector is opgebouwd uit driedimensionaal geweven polyestervezel en daardoor volledig luchthoudend en ventilerend waardoor bovenstaande problematiek niet kan optreden.
Bijkomend groot voordeel is dat de Tendon-protector ultra licht van gewicht is:115-160 gram.

Door de toegevoegde thermoplastische laag kan de Tendon-protector door eenvoudige opwarming m.b.v. een haardroger plastisch gemaakt worden en daardoor custom made bij je eigen paard geappliceerd worden.(zie filmpje).

Door de combinatie van de shockabsorberende zachtere lagen met de  uithardende thermoplastische laag ontstaat een maximale bescherming.

De Tendon-protector kan eenvoudig met een tuinslang afgespoeld worden of met de hand gewassen worden, en is nagenoeg onmiddelijk weer droog omdat de vezel geen water opneemt.