Coolpad

koolpad2
Sedelogic coolpad
De sedelogic coolpad is een hoes die om de ondervoet van een paard wordt gefixeerd.

De Sedelogic coolpad bestaat uit 3 lagen.

De eerste en derde laag vormen een hoes en bestaan uit een ademend,shockabsorberend en drukverdelend weefsel van 3-dimensionaal geweven polyester vezel. Beide lagen zijn 3 mm dik. Door middel van een ritssluiting wordt de tweede laag (insert) aangebracht, deze bestaat uit een enkele mm’s dikke laag van een plantaardige cellulose. De cellulose insert kan voordat hij wordt aangebracht ingesmeerd worden met Sedelogic coolgel. De pad wordt gefixeerd door middel van 2 klittenbanden.

Nadat de pad om de ondervoet van het paard is aangebracht dient hij met water nat gemaakt te worden. De insert kan tot 20 keer zijn gewicht aan water opnemen en zal zwellen. Het water zal gradueel vrijkomen uit de cellulose insert en een koelend effect hebben op het onderbeen. Tevens zal door de zwelling  van de insert compressie optreden op de weefsels van de ondervoet, waardoor preventie of vermindering  ontstaat van oedeem en hematomen. Indien de coolgel vooraf is aangebracht op de insert zal deze samen met het water gradueel vrijkomen en een versterkend effect hebben op de koeling van de ondervoet. Geadviseerd wordt om de coolpad gedurende  maximaal één uur om het onderbeen van het paard te laten zitten. Vervolgens kan dit enkele keren herhaald worden afhankelijk van de situatie.

Maten:

1 maat

Reiniging en desinfectie:

De coolpad (zonder insert) kan in de wasmachine gewassen worden. Hij kan niet tegen een temperatuur boven de 40 graden celsius. De pad mag niet gestoomd of geautoclaveerd worden. Hoge temperaturen zullen de eigenschappen van de polyester vezel veranderen. De pad kan gedesinfecteerd worden met verdund antibacteriele en antiseptische agentia.

koolpad1

Materialen
Alle lagen bestaan uit polyester vezel met uitzondering van de aan te brengen insert. Deze bestaat uit plantaardige cellulose.

Verder zijn 2 strips klittenband aanwezig die uit polyamide bestaat.

 

Tests/Brandbaarheid
BS5852, DIN 75200/FMVSS 302 EN 1012