Pads

Voor het eerst is er op het gebied van de paardensport een pad ontwikkeld waarbij uitgebreide drukmetingen zijn verricht. Een team van technici, veterinairartsen, een wetenschapper van een academisch ziekenhuis en een gerenommeerd zadelmaker heeft met behulp van ruimte -en luchtvaarttechnieken deze unieke en prestatiever-hogende pad ontwikkeld. Deze pad is uitermate geschikt bevonden voor alle disciplines van de paardensport, voor zowel de topsporter als de hobbyist! Deze handgemaakte pad heeft bijzondere eigenschappen op het gebied van: Drukverdeling, schockabsorptie, ventilatie en gewicht.

De Sedelogic pad is verkrijgbaar in drie verschillende diktes en in de kleur zwart en wit.

Sit 1
één laags in de kleur zwart met name gebruikt bij de dressuur

Sit 2
– twee laags in de kleur zwart met namen gebruikt bij springen.

Sit 3
- drielaags in de kleur zwart met name gebruikt bij springen endurance

Sit 4
één laags in de kleur wit met name gebruikt bij de dressuur

Sit 5
– twee laags in de kleur wit met namen gebruikt bij springen.

Sit 6
- drielaags in de kleur wit met name gebruikt bij springen endurance

Schermafbeelding 2013-01-02 om 19.35.28

Drukverdeling

Niet alleen tijdens het springen is de drukverdeling op de paardenrug van belang. De sterk drukreducerende pad wordt gefabriceerd in verschillende diktes. Afhankelijk van uw gebruik kunt u kiezen voor een specifieke dikte die het beste bij u en uw paard past. Deze pad blinkt sterk uit in zijn shockabsorberend vermogen. Tijdens de bewegingen van uw paard gaat een groot gedeelte van de energie in de vezel zitten waardoor de druk verminderd wordt. De piekdrukken die ontstaan als gevolg van abrupte overgangen en landingen tijdens het springen worden verminderd. Bij de Stoeterij Duyselshof zijn de eerste drukmetingen verricht bij springpaarden gedurende een parcours. De druk wordt vermeden bij het neerkomen van het paard, waarbij de piekdruk zich aftekent op specifieke plaatsen onder het zadel. Deze druk komt overeen met zes keer de druk onder een olifantenpoot. Doordat de Sedelogicpad een zeer shock absorberend vermogen heeft is de drukreductie tot wel 50% vastgesteld, de kans op rugklachten bij paard en ruiter wordt vele malen kleiner.

 

Ademende structuur 

De pad is opgebouwd uit enkele ademende lagen van drie dimensionaal geweven polyestervezel. Vanwege deze weeftechniek ontstaan honderdduizenden schokbrekers over het gehele oppervlak. Door de ventilatie in de open structuur zal er minder hittestapeling plaatsvinden onder het zadel. Hierdoor blijft de paardenrug aanzienlijk droger waardoor er minder drukplekken op de paardenhuid optreden en het aantal rugklachten sterk zal afnemen. Ook de constante druk van de ruiter bij alle disciplines van de paardensport zal goed over de rug verdeeld moeten worden. Bij de Sedelogicpad vindt de verdeling van de druk zeer gelijkmatig plaats als gevolg van deze bijzondere weeftechniek.

De Pad is licht van gewicht en varieert tussen de 370 en 440 gram evens neemt de polyestervezel geen vocht op, waardoor hij ook tijdens het rijden licht van gewicht blijft. Verder is de pad machinewasbaar op 30c Celsius, komt er bijna droog uit en behoudt na vele wasbeurten hun kwaliteit.

Materialen
Alle lagen bestaan voor 100% uit een polyester vezel.

Reinigen
Machinewasbaar op maximaal 40 graden celsius, geen wasverzachter, niet drogen in de wasdroger.
De Koole Sedelogic Pad mag niet worden gestoomd en/of gesteriliseerd. Ook mag de pad niet in aanraking komen met agressieve chemische middelen.

Testen en brandbaarheid
DIN 7520/FMVSS 302, DIN ISO6941, BS5852, DIN75200/FMVSS en 1012.
pad